آفتاب

مقایسه کوییک سایپا با ساینا | خودرو کوییک سایپا بهتره یا ساینا؟! +عکس

مقایسه کوییک سایپا با ساینا | خودرو کوییک سایپا بهتره یا ساینا؟! +عکس

مقایسه کوییک سایپا با ساینا | خودرو کوییک سایپا که با متوقف شدن خط تولید پراید و آرام آرام کنار رفتن پراید ، این خودرو به عنوان جایگزینی برای پراید معرفی شده است که از لحاظ فنی و ظاهری بهتر از پراید است. خودرو ساینا دیگر خودرویی است که با کنار رفتن پراید مردم را در دوراهی خرید کوییک یا ساینا قرار می گیرند. در این مطلب به بررسی . مقایسه این دو خودرو پرداختته ایم.....


بیشتر بخوانید :مقایسه دو خودروی محبوب...


مدتی‌ است که از عرضه ساینا توسط شرکت سایپا گذشته اما مدل هاچ‌بک و شاید هم کراس آن با نام جدید یعنی کوییک هنوز وارد بازار نشده و قرار است اولین پیش‌فروش این خودرو در شهریور ماه امسال صورت گرفت. بعد از عرضه کوییک، سایپا قصد دارد تا ساینا را هم با گیربکس اتوماتیک روانه بازار کند.

طراحی داخلی          

هر دوی این خودروها فیس‌لیفتی از تیبا‌ (۱و۲) را ارایه کرده‌اند و ظاهر این دو خودرو از نمای جلو و جانبی، (بدون توجه به صندوق عقب) بسیار شبیه به یکدیگر است.

طراحی جلوی این دو خودرو تفاوت زیادی ندارد و کاپوت و چراغ‌ها مشابه هم هستند، اما در قسمت جلو‌پنجره و سپر خودرو تفاوت‌هایی دیده می‌شود. در کوییک با اینکه جلوپنجره کوچک‌تر طراحی شده است و شاید کمی هم ما را یاد پراید‌های قدیمی بیندازد اما طراحی سپر کمی بهتر و قابل قبول‌تر است دی‌لایت‌های کوییک در کنار مه‌شکن‌ها جلوه سپر را بهتر کرده‌اند. در صورتی‌که در ساینا دی‌لایت وجود ندارد و طراحی فرم مه‌شکن‌ها همراه خطوط اغراق‌آمیز اطرافش هماهنگی چندانی با سایر اجزای خودرو ندارد. با تغییرات ایجاد شده در کوییک و استفاده از انحناهای منطقی‌تر و متناسب‌تر، سپر جلو با فرم کلی خودرو هماهنگ‌تر است.نمای جانبی هیچ‌کدام از خودرو‌ها چنگی به دل نمی‌زند. در هر دو محصول، طراحی سطح پایین تیبا با استفاده زیاد از منحنی‌های ملایم و یکنواخت قسمت سقف و ستون و درب عقب تکرار شده است. اما کوییک با یک سری تزئینات همانند فلاپ دور گلگیر و روف‌ریل، چهره یک خودروی “کراس” را به خود گرفته که شاید این موضوع برای برخی از افراد جذاب‌تر باشد و نمای جانبی این خودرو را برایشان قابل تحمل‌تر کند.کوییک با داشتن دستگیره‌های آسان‌ بازشو و حذف دستگیره‌های پول‌آپ قدیمی یک گام به جلو برداشته است. همچنین رینگ‌های آلومینیومی کوییک زیباتر و جوان‌پسند‌ترند. البته نباید از ظاهر یک‌دست‌تر و ساده‌تر ساینا نیز غافل شد، چرا که یک‌دست‌تر بودن آن می‌تواند باعث شود دیر‌تر دل آدم را بزند. و اما در نمای عقبی دو خودرو که عمده تفاوت ظاهری این خودرو ها در این قسمت دیده می‌شود؛ کوییک دارای طراحی به‌روز‌تر و زیبا‌تری‌ست‌. به لطف کپی برداری هرچند ضعیف از چراغ‌های خودرو‌های سری X بی.ام.دبلیو، سایپا توانسته چهره کوییک را در نمای پشتی کمی زیبا‌تر طراحی کند. درحالی‌که نمای عقب ساینا با چراغ‌های کوچک زاویه‌دار با منطق طراحی مبهم و خطوط عضلانی و منحنی‌های ناهماهنگ روی درب صندوق جذابیتی ندارد و چهره‌ای خسته‌کننده به خود گرفته است. به‌طور کلی می‌توان گفت با اینکه هر دو خودرو طراحی ضعیفی داشته و با طراحی روز دنیا فاصله زیادی دارند اما به هر حال می‌توان گفت که کوییک چهره‌ بهتر و کمی به‌روز‌تر و جوان‌پسندتری بر رویش نقش بسته است.

کابین

طراحی داخلی این دوخودرو به هم شبیه بوده و هر دو کابین بسیار معمولی و کسل‌کننده هستند. پلاستیک مصرفی، نامرغوب و ناهمگون است و مونتاژ ضعیف سایپا، زیبایی خاصی ندارد. البته سایپا تلاش کرده با تعبیه یک نمایشگر لمسی و تغییراتی در پشت آمپر فرمان، کمی هیجان را به محصول جدیدش اضافه کند و غربیلک فرمان هم دارای کنترل‌های مالتی مدیا بوده تا بدانیم که حداقل کوییک، جدیدتر از ساینا است . تزئینات، صندلی‌ها، رودری و تودوزی‌های هر دو خودرو مشابه است و فقط در برخی موارد کوییک دارای رنگ‌های تیره‌تری است. نمایشگر ۷ اینچی کوییک از نظر تجهیزات یک نقطه قوت برای این خودرو است اما از منظر طراحی واقعا چیزی نیست جز وصله ناجور برای این طراحی ضعیف داخلی که خیلی بهتر می‌توانست در میانه داشبورد خلوت این خودرو قرار بگیرد و طراحی بد دریچه‌های کولر را هم تغییر دهد. فاصله محور به محور هر دوخودرو باهم برابر هستند لذا فضای سرنشینان در این دو خودرو یکسان است. البته عرض خودروی کوییک بدون احتساب آینه‌ها کمی از ساینا بیشتر اعلام شده که این موضوع به‌خاطر وجود تزئینات روی گلگیر‌هاست و به معنای بزرگ‌تر بودن اتاق کوییک به‌نسبت ساینا نیست.

مشخصات فنی

علیرغم اینکه در کشورهای مختلف برای یک خودرو پیشرانه‌های مختلفی در نظر گرفته می‌شود و به صورت انتخابی با هر محصول عرضه می‌شوند اما در ایران اوضاع کمی فرق دارد و یک موتور برای خودرو‌های مختلف استفاده می‌شود. در ساینا و کوییک هم این قضیه صدق می‌کند و موتور استفاده شده در این خودروها همان موتور M15 ساخت شرکت مگاموتور است که آن را در خودروی تیبا و تیبا‌۲ (همچنین در انواع پراید البته با کمی تفاوت) هم دیده بودیم. این موتور ۴ سیلندر با حجم ۱۵۰۳ccدارای ۸۷ اسب بخار قدرت و ۱۲۸نیوتون-متر گشتاور است. هر دو خودرو دارای گیربکس ۵ سرعته دستی مشابه هستند. همچنین کوییک گیربکس اتوماتیک CVT ساخت شرکت پانچ را هم ارایه می‌دهد. طبق اخبار، ساینا نیز قرار است در آینده با گیربکس اتوماتیک CVT و یا ATM چهار سرعته معرفی شود.هر دو خودرو از نظر آلایندگی و مصرف سوخت در یک سطح قرار دارند. در کوییک ورودی گاز موتور برقی شده و در تیپ‌های دارای گیربکس اتوماتیک از فرمان برقی نیز استفاده شده است که نقطه قوتی برای آن است.

کد N1817093

وبگردی